• Van alle

    markten thuis

Over IPG

IPG is een jonge, dynamische organisatie die zich in de markt onderscheid door kennis van zaken en doen wat er wordt beloofd. Als verkooporganisatie van 6 (zuster) ondernemingen, kunnen wij een grote variëteit aan kunststofproducten leveren. Van klein tot groot, van eenvoudig tot complex en van kleine hoeveelheden tot duizenden stuks (kg).

Medewerker IPG
Werknemer IPG met klant

Waarom kiezen voor IPG?

Als specialist in PTFE hebben wij alle productiestappen in eigen beheer. Van het samenstellen van de compounds en het persen van de meest optimale maat en vorm, tot de productie van het eindproduct. De ultieme one stop shop.

Betrouwbaar

Kennis

Ervaring

Ons verleden

De geschiedenis van IPG gaat 70 jaar terug. Toen begon men met de productie van onderdelen voor de prille elektrotechnische industrie. Begin jaren 80 was de PTFE markt sterk in opkomst en is men begonnen met het produceren van PTFE compounds. De ontwikkeling van onze bedrijven is na de eeuwwisseling razendsnel gegaan. De perserij werd opgericht en door acquisitie zijn er diverse machinefabrieken aan de groep toegevoegd. Inmiddels bestaat onze organisatie uit 8 bedrijven die allen hun eigen specialiteit hebben en autonoom werken. Daarbij maken zij wel gebruik van de voordelen die de holding organisatie met zich meebrengt.

werkplaats ipg

Experts in ons vak

Logo offshore wit

Alle ondernemingen die IPG vertegenwoordigd beschikken over een breed machinepark, goed opgeleide medewerkers en een langjarige ervaring. Hierdoor is geen klus te moeilijk en kunnen wij inspelen op de meest uiteenlopende wensen van klanten.

Ook beschikken wij over een goed uitgerust laboratorium waar alle noodzakelijke tests kunnen worden uitgevoerd. Naast de uitgebreide in- en uitgangscontrole van producten is het ook mogelijk om specifiek onderzoek te doen om zo de klant van de gewenste certificaten te voorzien.

Aan kennis geen gebrek

industrie logo

PTFE is ons metier! Doordat wij alles onder één dak hebben is het mogelijk snel in te spelen op de klantwens. Door onze grootte voorraad basismateriaal en halffabricaten kunnen wij altijd snel handelen.

Onze kennis houd niet op bij PTFE. Ook andere fluorkunststoffen zoals PCTFE, PFA, ETFE, PEEK en PVDF zijn producten die zeer frequent worden geleverd. Daarnaast houden onze machinefabrieken zich ook op dagelijks bezig met een grote hoeveelheid aan andere materialen. Van PUR tot PA en van POM tot speciale kunststoffen.
Door meer dan 40 jaar ervaring kunnen wij met zekerheid zeggen dat wij de experts zijn op het gebied van kunststof, in alle denkbare bewerkingsmethoden.