Klepzitting

De klepzitting vormt het oppervlak waarop de klep van een afsluiter ligt wanneer deze dicht zit. Er zijn een aantal functies die bij deze werking komen kijken: het sluiten van de in- en uitlaatkanalen, het geleiden van alle uitstromende gassen en het overdragen van de warmte naar de cilinders. Deze functies zijn essentieel voor het functioneren van een motor. Zonder dit stuk metaal, dat tegenwoordig vooral van stelliet is gemaakt, is een verbrandingsmotor niet tot nauwelijks te gebruiken.

Klepzitting

Niet alleen de klepzitting

De klepzitting is niet het enige onderdeel dat moet afdichten in de afsluiter. Ook de spindeldoorvoer en de behuizing zullen lekdicht moeten worden gemaakt. Om een draaiende as (spindel) te kunnen afdichten zijn een aantal mogelijkheden. Meest gebuikt zijn Vseals, die gestapeld worden en de druk zodoende afbouwen tot een lekvrije dichting. Diverse andere constructies worden regelmatig hiervoor gebruikt.
De behuizing kan middels een vlakke afdichting of O-ring worden gerealiseerd. Alle opties in zowel de spindel- en huisafdichting worden door ons geproduceerd.

De vorm van een klepzitting

Klepzittingen zijn vaak rond van vorm en worden in de behuizing geperst. Door het gebruik van PTFE, dat een heel breed temperatuurbereik kent (-160 tot +260°C), dient tijdens de productie op de toleranties te worden gelet, zodat er een goede werking en aansluiting gegarandeerd wordt. Dit is van belang om de afsluiter optimaal af te dichten en zo efficiënt mogelijk te laten functioneren. Wanneer de afsluiting dus niet goed is, kan er lekkage volgen, en komt de functionaliteit van de afsluiter in het geding.

Wat biedt IPG-groep?

IPG-groep maakt de klepzittingen naar model of tekening. Doordat we beschikken over een breed machinepark kunnen we de beste kwaliteit leveren die nodig is om de afsluiter optimaal te laten werken. Naast de hiertoe geschikte machines hebben we ook professioneel opgeleide medewerkers met jarenlange ervaring. We weten precies wat we doen en kunnen je van goed advies voorzien. Alles wat getest moet worden, wordt bij ons in een goed uitgerust laboratorium uitgevoerd. Zo kunnen we de kwaliteit nog beter waarborgen.

IPG werknemer

Vraag direct een offerte op

Heeft u vragen over een klepzitting of wilt u direct een offerte opvragen? Vul dan ons offerte formulier zo compleet mogelijk in of neem contact op via het telefoonnummer rechtsboven. Een offerte bij IPG is geheel vrijblijvend en we nemen uw aanvraag dezelfde dag nog in behandeling.

Waarom kiezen voor IPG:

✔    Eigen productie

✔    Op maat gemaakte onderdelen

✔    Kleine en grote bestellingen

✔    Jaren lange ervaring