PTFE

Wat is nu eigenlijk PTFE en waarom wordt het verward met Teflon? Het is niet raar dat dit gebeurt, want Teflon is namelijk gelijk aan PTFE. Dit soort kunststof is de chemische verbinding in vakkringen PolyTetraFluorEthyleen genoemd, vandaar de afkorting PTFE. Deze vorm van kunststof kan op vele plekken worden toegepast. Teflon is echter een merknaam voor deze chemische verbinding.

Klepzitting

Wat is PTFE precies?

PTFE is de een chemische verbinding van Koolstof en Fluor wat door polymerisatie het ons zo welbekende product vormt. Echter is het niet zomaar kunststof, het onderscheidt zich door een lage wrijvingsweerstand, groot temperatuurbereik en een chemische bestendigheid waar weinig andere kunststoffen zich mee kunnen meten.

Bij toeval is PTFE medio vorige eeuw ontdekt en heeft inmiddels vele doorontwikkelingen gekend. Ook in de productie van zowel poeders, halffabricaten tot aan de eindproducten zijn wij tegenwoordig met PTFE tot heel veel in staat.

De eigenschappen van PTFE

Deze kunststof kent een hoop voordelen en eigenschappen die het mogelijk maken om bijna overal ingezet te worden, niet alleen in de industrie maar ook in ons dagelijks leven.
(in kleding, auto, gereedschappen, etc.) Een groot voordeel is dat het niet brandbaar is en daarom gebruikt kan worden als vlamdover, ook verouderd het niet waardoor het nagenoeg voor altijd gebruikt zou kunnen worden. Ook is PTFE UV-bestendig waardoor oppervlakken lang mooi blijven. Door de niet hechtende eigenschappen en bacterie afstotende werking waardoor het ook prima geschikt voor toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie. PTFE is van heel koud tot behoorlijk warm te gebruiken, namelijk van -160 tot 260°C.

Uit al deze eigenschappen en voordelen kun je best concluderen dat het een unieke soort kunststof is.

IPG chemie

De verschillende toepassingsvormen

Bij IPG-groep verwerken wij alle soorten PTFE, welke zijn onder te verdelen in:

  • Compounds a. PTFE Glas, kool, metalen, andere kunststoffen, etc.
  • Halffabricaten: PTFE cilinders, staf, blokken, plaat, vormdelen, etc
  • Eindproducten: Afdichtingen, balgen, O-ringen, geleiders, klepzittingen, hoogspanningskappen en verder teveel om op te noemen.

Wat biedt IPG-groep?

IPG-groep maakt PTFE producten naar model of tekening. Doordat we beschikken over een breed machinepark kunnen we de beste kwaliteit leveren die nodig is om de afsluiter optimaal te laten werken. Naast de hiertoe geschikte machines hebben we ook professioneel opgeleide medewerkers met jarenlange ervaring. We weten precies wat we doen en kunnen je van goed advies voorzien. Alles wat getest moet worden, wordt bij ons in een goed uitgerust laboratorium uitgevoerd. Zo kunnen we de kwaliteit nog beter waarborgen.

IPG werknemer

Vraag direct een offerte op

Heeft u vragen over PTFE of wilt u direct een offerte opvragen? Vul dan ons offerte formulier zo compleet mogelijk in of neem contact op via het telefoonnummer rechtsboven. Een offerte bij IPG is geheel vrijblijvend en we nemen uw aanvraag dezelfde dag nog in behandeling.

Waarom kiezen voor IPG:

✔    Eigen productie

✔    Op maat gemaakte onderdelen

✔    Kleine en grote bestellingen

✔    Jaren lange ervaring